­

Tegenwoordig zijn er verschillende hulpmiddelen om je administratie te automatiseren. Als accountantskantoor maken wij natuurlijk ook gebruik van deze tools. Enkele hiervan zal ik hier bespreken.

De afgelopen columns heb ik enkele onderdelen van een ERP besproken en hoe King hierin kan voorzien. In deze column zal ik deze onderdelen samen laten komen. Hierbij ga ik uit van een denkbeeldige wijnwinkel. Kort zal ik de diverse onderdelen de revue laten passeren, zodat u een beeld krijgt van de vele mogelijkheden.

Wie met een ERP-systeem wil gaan werken, komt al gauw terecht in een woud van aanbieders die een verscheidenheid aan ERP-pakketten aanbieden. Vaak zijn bedrijven geneigd om het meest uitgebreide pakket te kiezen; dat zal immers wel alles bieden, menen zij. Het laatste is waar, maar de echte hamvraag is: wat hebt u echt nodig? Niet iedereen heeft baat bij een allesomvattend pakket. Het is dus zaak om goed na te denken over uw behoeften en de hiermee corresponderende functionaliteiten. Zo kunt u een hoop kosten besparen!

In deze column zal ik kort de gradaties van ERP aangeven. Zo krijgt u een beeld van de verschillende mogelijkheden en kunt u een weloverwogen beslissing nemen – voor welke aanbieder u ook kiest!

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om de efficiëntie te verbeteren en tijd te besparen. Want een verhoogde efficiëntie leidt tot een sterkere structuur en meer tijd betekent dat je ruimte creëert om te kunnen groeien.

Een PC die werkt als kassa en die direct gekoppeld is aan uw logistieke administratie: dát is kortgezegd een Point of Sale-systeem. Met deze geïntegreerde kaskoppeling kunt u uw software aan uw kasverkopen koppelen. In deze blogpost leggen we u uit wat u allemaal met een Point of Sale-systeem kunt doen!

­