­

Jheronimus Accountantskantoor is in oktober 2015 opgericht door Nico Prevoo, waarbij vervolgens een samenwerking is ontstaan met Accountantskantoor Van Uden (Jack van Uden). De naam is geïnspireerd op Jheronimus Bosch en is gekozen omdat deze schilder zijn publiek weet te boeien met de doordachte manier waarop hij zijn verhalen verbeeldt. Dit is ook het doel van Jheronimus Accountantskantoor. We maken het verhaal niet mooier dan dat het is en willen u de spiegel voorhouden, maar ook naar de toekomst kijken.

Nico Prevoo

Mijn naam is Nico Prevoo, registeraccountant in 's-Hertogenbosch en eigenaar van Jheronimus Accountants. Ik ben geboren en getogen in 's-Hertogenbosch en hierdoor ook zeer bekend met de stad/gemeente.

Sinds 2014 ben ik ingeschreven in het Register van de NBA als Registeraccountant (lidnummer: 20903). Van jongs af aan heb ik de droom om een eigen accountantskantoor te beginnen. In 2015 heb ik de kans gekregen (en gepakt) om deze droom waar te maken.

Mijn carriere in de accountancy ben ik begonnen bij Joanknecht & Van Zelst Accountants te Eindhoven. Hier ben ik werkzaam geweest voor kleine MKB’ers (1 tot 5 medewerkers) tot grote MKB’ers (300+ medewerkers) in de samenstel- en controlepraktijk. Daarnaast ben ik één jaar werkzaam geweest voor een chipmachinefabrikant, waarbij ik in het buitenland heb mogen werken voor Internal Audit. Bij Joanknecht is mijn liefde voor het werken voor en met ondernemers gegroeid. Op het laatst heb ik mij met name bezig gehouden met tussentijds rapporteren bij klanten en hierover ook tussentijds discussiëren.

In 2012 heb ik de overstap gemaakt naar Baker Tilly Berk te ’s-Hertogenbosch. Hier ben ik twee jaar werkzaam geweest in de samenstel- en controlepraktijk. In 2014 heb ik de keuze gemaakt om mij specifiek te gaan richten op kleine ondernemingen (balanstotaal < € 4,4M en omzet < € 8,8M). Hierbij heb ik vorm gegeven aan 'Accountant 2.0'. Hierbij heb ik voor elkaar gekregen om op korte termijn de mogelijkheid te ontwikkelen om tussentijds en actueel te rapporteren aan klanten.

Naast mijn werk als accountant ben ik ook zeer actief in 's-Hertogenbosch:

 

­